Nu al 19 meisjes naar school

Dit zijn de 4 meisjes “van het eerste uur”: Ayushi. , Reshmi, Radhika en Tabassum. Ze volgen nu al 2 jaar onderwijs dankzij Sits for Care. Deze 4 meiden doen het fantastisch!!!
De kleinste gaat naar de Rotary School in Gurgaon en de 3 grotere meiden naar de Literacy School

Elke keer als ik in India ben ga ik even bij de meisjes thuis langs. Natuurlijk hebben we het dan over school, de thuissituatie en ernstige zaken, maar er wordt ook veel gelachen. 

Laatste foto: links, moeder van Ayushi, Reshmi,Radhika’s moeder, me , Radhika, Tabassum. Voorste rij van links, Ayushi , Tabassum’s moeder. Reshmi’s moeder ontbreekt op de foto. Op de voorgrond in het groen is Varsha, zij vertaalt een aantal dingen en legt ook uit in Hindi.

Dankzij Care for girls (voorheen Sits for Care) kunnen inmiddels 19 meisjes naar school

Aanvankelijk ben ik begonnen met 6 meisjes: twee meisjes op de Rotary School en 4 meisjes naar de Literacy India School.  Helaas is een meisje gestopt en een meisje is spoorloos verdwenen. Dat gebeurt in India. Vreselijk, toch? Meisjes mogen niet zomaar “verdwijnen”.  Het geeft mij ook een verdrietig gevoel, vele meisjes die niet de mogelijkheid hebben om naar school te kunnen. Maar deze meiden krijgen een fantastische kans op een betere toekomst. Ik zoek alle meisjes zelf uit, ga naar de families en praat met hen. 

Dankzij de donateurs kan Sits for Care inmiddels 19 meisjes een opleiding geven. Als wij een kind naar school laten gaan, garanderen wij dat het kind de hele schoolperiode af kan maken. Voorwaarde is dan ook dat een meisje niet uitgehuwelijkt mag worden gedurende haar schoolperiode. Wat een heerlijk gevoel voor die meisjes!

Ik ben de afgelopen week bezig geweest met het bezoeken van alle 19 families. Ik ben ook bij de scholen langs geweest. Dan heb gesprekken met de leraren: wat gaat goed en wat gaat minder goed, hoe gaat het met hun gezondheid. schoolverzuim en zo.

Met de eerste moeders is mijn contact zo goed dat wij bij elkaar komen en gesprekken hebben  over alles wat ons bezig houdt, de meisjes en de school, zoals: de maandelijkse periode, hygiëne, hoofdpijn, huiswerk en noem maar op. 

Groepsfoto

Als er een foto wordt gemaakt is dat een zeer serieuze aan gelegenheid!
Al die meiden bij elkaar!
Alleen Ayushi staat er niet bij omdat zij op de Rotary School zit. Een onbeschrijfelijk gevoel toen ik alle meisjes voor het eerst bij elkaar zag staan.
Ontroerend en fantastisch om alle gezichten te zien , zeker als je weet hoe hun achtergrond is.

Niet alleen de meisjes, maar de hele familie zie je opbloeien. Sits for Care maakt echt het verschil. 

groepsfoto Care for girls 2015
groepsfoto Care for girls 2015
Menu