Sponsor een meisje

Ook al heeft iedereen in India sinds 2009 recht op gratis onderwijs, de realiteit is anders. In de armste gebieden zijn te weinig scholen. De scholen zijn vaak niet veilig en in de praktijk zijn de scholen niet gratis, omdat voor zaken als uniformen en materialen moet worden betaald. Dat geld is er niet. Meisjes zijn het meest achtergesteld, terwijl juist meisjes het verschil kunnen maken, als ze de kans krijgen naar school te gaan. Als meisjes na een opleiding een goede baan krijgen is de armoedespiraal van generaties vrouwen daarmee doorbroken. 

Dat wij een ANBI Stichting zijn heeft grote belastingvoordelen.

lessen volgen

 Opleidingen

De verschillen per school betreffen het niveau, lesmateriaal en vakkenkeuze. De achtergrond, het onderwijsniveau en de beroepskeuze van de meisjes bepalen welke school voor hen het best geschikt is.

Als meisjes toestromen tot het programma garanderen wij hun opleiding tot en met het einddiploma. Dat kunnen we doen dankzij de jarenlange support van onze sponsors. Een meisje sponsoren is dan ook een meerjarenplan. Het is goed om je dat vooraf te realiseren. 

Literacy India School

€ 200 per jaar

Deze school is bestemd voor kinderen uit de laagste kasten. De lessen zijn in het Hindi. De school is niet door de overheid erkend en daarom is met dit einddiploma geen doorstroming mogelijk naar een HBO-opleiding of Universiteit.

St Soldier School

€ 360 per jaar

Erkende basisschool. Deze basisschool sluit beter aan op de vervolgopleiding. Het wiskunde-niveau ligt hier hoger dan op de Literacy India School. Voertaal: Engels.

RotaryPublic School

€ 780 per jaar

Goede school met veel extra faciliteiten. Leerlingen van deze school hebben een studiebeurs of ouders met een heel goed inkomen. De voertaal is Engels.

Yuva Health Care

€ 1000 per jaar

Beroepsopleiding. Er zijn verschillende studierichtingen waar de meisjes uit kunnen kiezen: Healthcare, Hospitality, Banking.

Ja, ik sponsor een meisje

 

Ik sponsor een meisje voor

Ik betaal per

2 + 1 =

[dmg_masonry_gallery gallery=”2621,2598,2545,2287,822,627,401,397,400,431″ _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default”][/dmg_masonry_gallery]