Al bijna drie jaar niet naar school

Dit is Neha een geweldig kind. Ze zorgt samen met haar broertje van 11 voor het kleine broertje en het huishouden. Haar moeder is de hele dag van huis, omdat ze werkt als huismeid. Dat is nog lager dan schoonmaakster. Daar verdient ze Rs 5500 mee. De huur van hun kamer is Rs 2000

meisje care for girls

Moeder Lahlitah werkt 7 dagen in de week en is 30 jaar.
Haar eerste echtgenoot is er van door gegaan met het oudste broertje.
Haar tweede echtgenoot liet haar in de steek toen bleek dat het jongste broertje met een keizersnede gehaald moest worden. Dat geld was er niet. Het geld is bijeengebedeld door Neha en haar broer.

Neha werkt inmiddels ook al in verschillende huishoudingen. Het is een zeer energiek, zorgzaam en slim meisje. Haar liefste wens? Naar school en later dokter worden.

Ze heeft voor de gelegenheid speciaal haar mooiste jurk aan!

Neha gaat al ruim 2 en een half jaar niet naar school!!!
Ze komt uit Punjab. Ze schrijft geen Hindi. Ze is maar een paar jaar naar school geweest, waarschijnlijk van haar vierde tot haar zesde. Ze heeft zo’n achterstand dat ze eerst met bijlessen zal moeten beginnen om in een klas in te kunnen stromen.

Maar soms gaat het mis:

Neha is verdwenen. Haar moeder kreeg onvoldoende werk in verband met de kleine baby. Daardoor kon ze de huur niet meer betalen en zijn ze uit hun kamer gezet. Waar naar toe? Dat weet niemand. Voordat Neha naar school ging moest ze werken als schoonmaakster in een huis en ging zij samen met haar broer bedelen op straat. Zo triest. Ze was zo blij dat ze naar school ging. Helaas is dit de keiharde realiteit. (upgrade 2020)

meisjes care for girls
Menu