Blij met operatie, maar hoe komen ze de maand door nu ze uit de running is?

Ik hoor heel veel maar zie ook heel veel verdrietige dingen.

operatie

Dit is de 20 jarige zus van 1 van de meisjes die gesponsord worden door de Stichting Care For Girls Foundation. Gisteren (21-02-2021) kreeg ik deze foto. Ze was die dag geopereerd aan haar beide ogen. Zij keek scheel en niet zo’n klein beetje ook. Haar linker oog stond heel erg naar buiten en haar rechter oog stond iets minder naar buiten: scheelzien of Strabismus dus, In dit geval horizontaal scheelzien. Heel haar leventje is zij uitgelachen, waar zij erg verdrietig en onzeker door is geworden. Daar komt bij dat ze nooit naar school is gegaan. Zij kan NIET lezen en schrijven!. Niemand wil met haar trouwen, niet met HAAR, maar wel met haar jongere zusje. Gisteren is zij geopereerd, Haar moeder heeft rs 25.000 geleend voor deze operatie.

Het zal niet gemakkelijk worden voor dit meisje, maar ook voor haar hele familie. Als oudste dochter moest zij al op haar 8ste werken! Zij moest werken, omdat haar vader dat niet kon vanwege kanker. Toen ze 11 was is haar vader overleden.

Werken!! Dat betekent werken als schoonmaakster in allerlei huizen, voor haar familie zorgen, voor haar moeder, broertje en 2 zusjes zorgen. Op dit moment verdiende zij rs 8500 per maand!! voor fulltime werk: Iedere dag, 7 dagen in de week. Ook haar moeder werkt als schoonmaakster. Door de operatie is ze nu voorlopig uit de running.

Hoe dat nu verder moet? Haar moeder heeft nu een tweede huis waar zij schoonmaakt om de lening terug te kunnen betalen. Ook haar zusje moest werken, maar zij wordt nu voor het derde jaar gesponsord door de Stichting Care For GIrls Foundation. Dit zusjes zit in klas 10 van de St.Soldier School. Haar jongste zusje zit op dit moment in klas 7 van de Literacy India School. Haar broer heeft nu ook een baantje.

Haar droom? Leren lezen en schrijven! Zij wil ook zo graag naar school ook al is ze al 20 jaar oud. Haar grootste zorgen? Ten eerste of de operatie gelukt is. Ten tweede hoe ze de financiën rond krijgt. Hoe moet de lening worden terug betaald? Hoe komt het gezin de maand door zonder haar inkomsten van Rs 8500.

Eerste prioriteit is letterlijk zien hoe het gaat.

Denk je bij het lezen van dit stukje: “Ik wil helpen”. GRAAG!

Wil jij haar de kans van haar leven geven en haar grootste wens doen uitkomen??Leren lezen en schrijven en, een schooldiploma halen? Wil je misschien zelfs de lening voor de operatie betalen? Dat zou fantastisch zijn, Neem dan ,heel graag contact op met de Stichting Care For Girls Foundation.

Liefs,
Margreeth

oogoperatie
Menu