Boodschappen doen in de supermarkt

Gurgaon – Even boodschappen doen kennen ze hier niet. Vorig jaar had ik de moeders van 6 meisjes al eens meegenomen naar de supermarkt met hun dochters. Een unieke ervaring voor ze, want zij waren nog nooit in een supermarkt geweest.

De afgelopen dagen alle meisjes en hun families bezocht. Ze wonen allemaal al in een moeilijke en onhygiënische omgeving, maar  de leef- en woonomstandigheden van een aantal meisjes is slechter dan slecht. Ook problemen spelen een grote en verdrietige rol binnen een aantal families.

Vanochtend heb ik boodschappen gedaan voor de 19 meisjes en hun familie: 5 karren vol rijst , linzen, suiker, tandpasta, tandenborstels, zeep, shampoo en bodylotion (veel meisjes hebben huidproblemen). Het was best lastig, want 19 is veel. Je vindt dan ook geen 19 stuks dezelfde tandpasta, shampoo en dergelijke.

De jonge man in het witte overhemd was mijn chauffeur. Hij heeft mij overal mee geholpen, Ik mocht niets doen. Hij heeft ook alles afgewogen. Maar veel ervaring had hij daar blijkbaar niet mee. Bij de kassa moest alles worden nagewogen…..!  Het afrekenen duurde zo wel heel erg lang. Pfff.

Menu