De eerste meisjes naar de beroepsopleiding

Binnenkort gaan de eerste 7 meisjes de opleiding Patient Management Care volgen!! Super. Na 3 jaar krijgen ze een diploma en dan kunnen ze kiezen uit een goede baan in het ziekenhuis of verder studeren.

Als ik deze meiden nu zie, hoe zelfverzekerd, blij en, gericht ze naar de toekomst kunnen en durven kijken, krijg ik een brok in mijn keel. Ik besef hoe een totaal ander leven deze meiden aan het opbouwen zijn dan hun moeder en oma. Ik weet hoe de meisjes wonen, waar zij vandaan komen, wat hun ouders doen, hoeveel zij verdienen. De vele problemen waar zij tegen aan lopen. De meiden moeten het zelf doen, ik kan niet hun examens maken. Ik zie hun doorzettingsvermogen. Ik zie ook hun verdriet en schaamte als een cijfer minder goed is.

Ze komen er wel.

opleiding YUVA
Menu