Doneren

Wat voor ons heel normaal is, is in India vaak onbereikbaar: een schooltas, kleurpotloden, schoenen, maandverband, shampoo, tandpasta, een trui, een deken, een mobieltje om de online lessen te kunnen volgen … en noem maar op.

Daar zijn donaties zo belangrijk voor. Waar zouden we zijn zonder jullie?

Geef de meisjes een toekomst! Steun De Stichting Care for Girls Foundation met je eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse bijdrage. 

Giften kun je hieronder direct online betalen of overmaken op onze bankrekening IBAN NL55RABO 0175274185 ten name van Stichting Care for Girls Foundation. 

[dmg_masonry_gallery gallery=”1938,1898,1223,1119,2735,1072,1070,715,386,364,2672,1224″ columns=”4″ _builder_version=”4.9.2″ _module_preset=”default”][/dmg_masonry_gallery]

Direct eenmalig online doneren

Wil je maandelijks een bedrag doneren (heel graag!) of wil je ons als bedrijf ondersteunen, zet dat dan even in het bericht.

[doneren_met_mollie]

Hoe worden de donaties gebruikt?

We gebruiken de donaties voor extra’s. Met de jaarlijkse sponsorbedragen bekostigen we de algemene kosten zoals uniformen, schoenen, boeken en algemene middelen die nodig zijn om een opleiding te kunnen volgen.

Met donaties kunnen we een stapje verder gaan: eten, fruit, groente, brillen en zo. Maar ook: een fiets als de meisjes te ver weg wonen en ze geen gebruik kunnen maken avn een schoolbus.

Medicijnen, tandarts- en artsenbezoek. Verzorgingsartikelen zoals maandverband, shampoo, huidcreme, lippenbalsem en meer.

Een telefoon is geen luxe, maar noodzaak

Een telefoon is voor de meisjes pure noodzaak. Zonder telefoon kunnen ze de online lessen niet volgen, zoekopdrachten niet uitvoeren, huiswerk niet maken. Daarnaast geeft een telefoon een gevoel van veiligheid. 

Veiliger op de fiets

In India zijn scholen niet “om de hoek” zoals bij ons. Vaak moeten we ver lopen. De wg afleggen op de fiets gaat dan niet alleen sneller, maar is ook een stuk veiliger. 

Vers groente en vers fruit

Wij krijgen genoeg vitamine binnen door gezonde voeding. Bij de meisjes is dat anders. Fruit is een luxe. Uit praktijkervaring weet ik dat de banaan die ik wel eens geef vaak de enige maaltijd van die dag is. 

Zelf een bril, tas en schoenen mogen uitzoeken

 

Veel meisjes hebben oogproblemen. Een bril is dan vaak een goede oplossing, maar geld daarvoor ontbreekt. Er gaat letterlijk een wereld voor ze open als ze kunnen kijken door een bril. Helemaal geweldig is het als ze het montuur zelf mogen uitzoeken.