De Rotary Public School, in de volksmond bekend als RPS, werd in 1981 opgericht door de gepassioneerde leden van Rotary Club van Gurgaon. De eerste voorzitter van de school was SK Sharma. Zijn uitgangspunt is dat  “bij gebrek aan geld geen enkel kind mag worden beroofd van het recht op kwalitatief goed onderwijs” . De RPS is aangesloten bij de Centrale Raad van Secundair Onderwijs ( AICBSE ). De Rotary Public School is modern en innovatief. Ze zorgen er voor dat ze voortdurend op de hoogte blijven met de snel veranderende trends op het gebied van onderwijs. De school strekt zich uit over vijf hectare met veel groen. De campus is schoon en zonder zwerfvuil. Hiermee heeft de Rotary Public School de middelen en de omgeving om elk kind een kans te bieden om zijn of haar dromen te  bereiken .

Toelatingsprocedure :

Peuterspeelzaal : Het leeftijdscriterium voor toelating is 2 jaar tot 3 jaar. Pre – Nursery : Het leeftijdscriterium voor toelating is 3 jaar tot 4 jaar. Nursery : Leeftijdscriterium: 4 – 6 jaar. Daarnaast is er een informele interactieve sessie met de ouders en het kind. Klassen I tot en met X : criterium: op basis van de schriftelijke proef en interview van het kind Klassen XI XII : Op basis van examens uitgevoerd door CBSE of een andere gelijkwaardige formele instantie en een interview met het kind

Onderwijs en materialen

Op dit moment nemen de kinderen een lunch van huis mee in een lunchtrommel. Net zoals bij ons eigenlijk. Het huiswerk maken de meisjes op de Literacy India School of bij een speciaal huiswerk centrum.

Care for girls

De Stichting Care For Girls Foundation heeft momenteel 7 meisjes op deze school. De kosten voor deze school wordt voor 50% betaald uit sponsorgeld en voor 50%  door de Rotary Public School. Daarnaast worden de boeken, het school uniform (inclusief de witte en zwarte schoenen) en de sportkleding betaald door de sponsors van de meisjes, zo nodig aangevuld door de Sits for Care Foundation. Onlangs hebben wij een persoonlijke bankrekening geopend voor deze meisjes. Ook een fiets voor de meisjes is gesponsord door onze stichting. Alleen naar school op de fiets is te gevaarlijk, maar samen of met zijn drietjes of viertjes is het goed te doen.

Eigenlijk profiteert het hele gezin

Het is heerlijk om te zien hoe de kinderen het naar hun zin hebben. Ze zijn ook zo gegroeid. En eigenlijk groeit het hele gezin: vader, moeder en zelfs het broertje is trots.

Kosten

De kosten zijn € 755 per jaar per meisje.
Menu