Een fiets voor Jinnat

Als de scholen straks weer beginnen dan gaat er gefietst worden. Voor het eerst in haar leven.
Dus nu eerst leren fietsen!!! Zodat ze straks als de school begint met voldoende zelfvertrouwen zelf op de fiets naar school kan.

Jinnat ging naar de Literacy India school maar stroomt nu door naar de St.Soldierschool. Deze school ligt veel verder van haar huis. Dat kan ze niet meer lopend doen. Er rijdt ook geen schoolbus van haar omgeving naar de St. Soldierschool. En dus was er maar 1 oplossing: een fiets. Jinnat is heel blij met haar fiets, maar vindt het ook nog wel erg spannend. Je ziet haar denken op de foto… 😉 De fiets is zelfs nog in folie….


Haar familie is blij heel blij voor haar. Ze is het eerste meisje in haar moslim familie met een fiets.
Jinnat’s familie is meer dan arm. Alleen de vader had werk als dagloner. Maar door het coronavirus mocht er helemaal niet meer gewerkt worden. En dat betekent voor dagloners: geen geld.

Geboortecertificaat

Vervoer opgelost. De volgende hobbel die genomen moet worden is een geboorte certificaat!
Dat heeft zij niet. En daarmee is ze helaas niet de enige. Er zijn meer meisjes die naar de St Soldier School gaan en nog geen geboortebewijs hebben. Zonder geboortebewijs besta je niet officieel en kun je “dus” ook geen examen doen.

Gelukkig kunnen ze wel alvast ingeschreven worden en mogen ze later hun geboortecertificaat inleveren.
Zo’n certificaat moet door de vader (of oudste broer als er geen vader meer is) aangevraagd worden in de village waar de vader vandaan komt. Het kan zomaar zijn dat de familie uit Bihar komt of uit Madhya Pradesh.

Dat kost tijd en geld. Niet alleen het aanvragen en laten opstellen van een document kost tijd, maar ook de reis naar het dorp, de “village”.

Dat geld is er meestal niet. Ook daarbij helpt Care for girls. Dat zijn de “extra’s. Daarom zijn we zo blij met extra giften en daarom houden we soms speciale acties.

fiets
Menu