Het leven is voor de meisjes heel erg zwaar in India!!

Neem nou dit meisje. We noemen haar ter bescherming van haar privacy Lisa. Zij is alleen achtergebleven met een zus die net bevallen is, een nichtje van twee jaar en haar zwager. Haar ouders zijn met een zoon naar Calcutta, en komen half september weer terug. Waarom haar moeder vertrok? Haar broer ging vanwege de crisis in Calcutta wonen met zijn zwangere vrouw. Haar moeder ging met haar zoon mee om te kunnen helpen voor, tijdens en na de bevalling. Kraamhulp is er niet in India.
De broer wilde eigenlijk zijn hele familie meenemen, dus ook Lisa. Hij vond dat ze nu moest trouwen…

Maar, omdat ze de opleiding patiënt management care zou gaan doen, Care for girls hiervoor al betaald had en haar moeder had toegezegd dat Lisa 3 jaar lang deze opleiding mocht doen is het trouwen voorlopig van de baan en mag ze eerst deze opleiding doen.

Lange dagen: overdag werken, ’s nachts studeren

Ze is dus alleen met haar zus en die buit haar enorm uit. Zo ziet haar dag er uit: ze moet heel vroeg opstaan om de keuken schoon te maken, eten te koken voor de familie, haar nichtje en zichzelf. Vervolgens moet ze de baby van haar zus (ook een meisje) badderen en aankleden, eten geven en de hele dag oppassen. Verder moet ze eten kopen voor de avond en opnieuw koken. Ze verdient 200 rs (€ 2,20) per maand door ook nog eens iedere dag te koken voor een andere familie.

Elke ochtend moet ze haar telefoon inleveren omdat zij moet werken. Dat is balen, omdat zij zo de online lessen niet kan volgen…..Pas als iedereen naar bed gaat krijgt ze haar telefoon terug om nog wat te studeren. Logisch dat ze vaak boven haar boeken en telefoon in slaap is gevallen. En dan zeggen scholieren in Nederland dat ze het moeilijk hebben!

Herexamen

blog careforgirls

Ze heeft er alles aan gedaan wat in haar vermogen lag, maar helaas is ze niet geslaagd voor haar einddiploma. Ze moet herexamen doen. Dat is een forse streep door de rekening. Het zal een hele opgave worden.
Ze moet dit examen halen om niet uitgehuwelijkt te worden. Het is haar laatste kans.

Gisteren moest zij 350 rs (€ 3,94) betalen voor de aanvraag van het herexamen. Ze moest dit geld persoonlijk overhandigen op school. Deze aanvraag is betaald door Care for girls. “Gelukkig” mocht ze haar werk hier even voor verlaten van haar zus.

Hoe nu verder? Wanneer het herexamen is? Niemand weet het. Er is nog geen datum bekend. En tot die tijd moet ze blijven studeren voor zover dat kan. Online lessen volgen gaat niet omdat haar telefoon overdag is afgepakt.

Zo triest. En dit is maar één verhaal. Het is helaas de realiteit voor veel meisjes in India.

blog careforgirls
Menu