Huisvesting in de slums zorgt voor medische problemen

Vrijwel alle meisjes van Sits for care leven in de slums, de sloppenwijken van Gurgaon. Zelf hebben ze het over “the Village”. In de sloppenwijken heerst een georganiseerde chaos waar heel veel mensen wonen samen met ossen, koeien, geiten, varkens, honden, kippen en heel veel ander gespuis. Het ongedierte is talrijk. Ik ga er niets eens aan beginnen hier een opsomming van te maken.

Kortom: een bende! Overal bergen afval, verstopte afvoerputten en stilstaand water. Het stinkt er vreselijk. De toiletten ruik je al van verre.

Maar toch hebben de sloppenwijken ook hun charme, een bijzondere sfeer.

De meeste meisjes wonen in deze onhygiënische plaatsen. Er is een groot tekort  aan goed sanitair, waardoor tientallen families gebruik maken van dezelfde plek. Er zijn geen goede douches en toiletten. Deuren kunnen meestal niet op slot, als er al een deur is!

Een “huis” is vaak niet meer dan een kamer van 3 x 4 meter waar de hele familie woont. Alles gebeurt in deze kamer: koken, eten, slapen en natuurlijk ook huiswerk maken en studeren.

Dit alles met weinig of onvoldoende licht. De huizen zijn vaak slecht tot zeer slecht geventileerd.

Dat kan niet anders dan tot medische problemen leiden;

  • oogproblemen
  • huidproblemen
  • knokkelkoorts
  • diarree
  • hoofdpijn
  • en meer

Met zo’n oog moet je toch naar de dokter

oogontsteking

Oogproblemen? Zeker. Met zo’n oog moet je toch naar de dokter? Maar wat als je dat niet kunt betalen? Of wat als je de medicijnen niet kunt betalen? 

Alle medische kosten vallen onder “extra’s”. We betalen de medicijnen en doktersrekeningen van donaties.

oogontsteking
Menu