Over Care for Girls

De doelstelling van Care for Girls Foundation is om kansarme meisjes in India een gerichte toekomst te bieden door middel van scholing en persoonlijke ontwikkeling. 

Geef een toekomst

Meisjes uit India uit kansarme gezinnen blijven vaak in dezelfde armoede spiraal zitten als hun moeders. Geen scholing en opleiding betekent geen gelegenheid om goed betaald werk te vinden om daarmee een menswaardig bestaan op te bouwen. Deze meisjes zijn kansarm maar niet kansloos. Daarom wil Care for Girls Foundation voor hen een steun in de rug zijn en ze een kans bieden op zelfstandigheid.

Zo helpen we de girls

Educatie

We bieden de meisjes een opleiding, bijles en daarnaast faciliteren we vervolgopleidingen in de richting Healthcare, Hospitality en Banking.

Schoolmaaltijden

Een aantal scholen geven de kinderen iedere dag een maaltijd. Dat is vaak de enige maaltijd die ze die dag krijgen.

Extra acties

Veel girls zijn nog nooit bij de tandarts geweest, wij zorgen ervoor dat ze twee keer per jaar naar de tandarts kunnen gaan. Met extra acties zorgen we ook voor basis behoeften, zoals warme dekens en jassen voor de girls.

Bijles

De girls hebben vaak een enorme achterstand op het gebied van onder andere wiskunde en Engels. Daarom verzorgen we ook bijlessen.

Medische zorg

Veel girls hebben oogproblemen. Een bril en medicijnen zijn duur. Wij zorgen er voor als dat kan. Dankzij eenmalige donaties kunnen we “luxe” artikelen aanschaffen zoals maandverband en shampoo!

onze missie

Kansarme meisjes in India een gerichte toekomst bieden

We bieden een gerichte toekomst door middel van scholing, educatie en persoonlijke ontwikkeling. We denken hierbij ook aan medische zorg, ondersteuning bij het verkrijgen van de nodige papieren, schooluniformen, leren omgaan met zakgeld, zorg voor anderen en sociale vaardigheden. Na het volgen van een basisopleiding en vervolgopleiding kunnen meisjes gericht kiezen voor een baan. Zo wordt de armoede spiraal doorbroken, uithuwelijking voorkomen en kunnen de meisjes op hun beurt (al tijdens hun opleiding) iets betekenen voor hun omgeving.

Een woord van onze oprichter

”De meisjes geven wat ze leren ook weer door aan hun broertjes en zusjes. Zo heeft het hele gezin iets aan het onderwijs. Zo mooi om te zien. En straks hebben ze een eigen inkomen. Daar wordt de hele community beter van.“

Liefs, Margreeth

onze visie

Alle meisjes hebben recht op onderwijs

De Stichting Care for girls Foundation vindt dat alle meisjes recht hebben op onderwijs. Ook al heeft iedereen in India sinds 2009 recht op gratis onderwijs, weinig kinderen, zeker in de armste gebieden, volgen onderwijs.  Terwijl juist meisjes het verschil kunnen maken, als ze de kans krijgen naar school te gaan. Wij vinden dat meisjes niet uitgehuwelijkt mogen worden. Wij vinden dat meisjes veilig naar school moeten kunnen gaan. Het geven van een opleiding aan meisjes heeft in onze ogen een positief effect op de hele gemeenschap.

Bestuur

Het team van de Stichting bestaat uit een bestuur en twee beleidsmedewerkers.

Rob Adding
Rob Adding

penningmeester

Robin Peereboom

secretaris

Jan Meinema

Financial Controller

Menu