GEEF EEN KANS

Sponsor een meisje

Care for Girls Foundation staat de girls bij tijdens de hele schoolperiode. We betalen het schoolgeld, eventuele bijlessen en zorgen voor medische zorg waar nodig. Door middel van sponsoring kunnen opleidingen betaald worden en krijgen de girls een toekomstperspectief.

waarom

Meisjes maken het verschil

Ook al heeft iedereen in India sinds 2009 recht op gratis onderwijs, de realiteit is anders. In de armste gebieden zijn te weinig scholen. De scholen zijn vaak niet veilig en in de praktijk zijn de scholen niet gratis, omdat voor zaken als uniformen en materialen moet worden betaald. Dat geld is er niet. Meisjes zijn het meest achtergesteld, terwijl juist meisjes het verschil kunnen maken, als ze de kans krijgen naar school te gaan. Als meisjes na een opleiding een goede baan krijgen is de armoedespiraal van generaties vrouwen daarmee doorbroken.

De mogelijkheden

Je doneert al vanaf €1,-

Eenmalige donatie

Door eenmalig te doneren zorg je ervoor dat we de girls extra’s kunnen bieden. Extra’s zijn bijvoorbeeld fruit, groente, shampoo, tandenborstels, maandverband, bezoeken aan tandarts, oogarts en huisarts. De extra’s worden gegeven en geregeld wanneer Margreeth in India is.

Mogelijk vanaf €200,- per jaar

Sponsor een meisje

Door het sponsoren, biedt je een kansarm meisje een gerichte toekomst. Doneer jaarlijks een vast bedrag of kies ervoor de gehele opleiding te sponsoren.

Ik sponsor een meisje

Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Ik sponsor een meisje voor:
Select an option
Ik betaal per
Select an option
Heb je vragen of bespreek je de sponsoring liever telefonisch?

Opleidingen

De verschillen per school betreffen het niveau, lesmateriaal en vakkenkeuze. De achtergrond, het onderwijsniveau en de beroepskeuze van de meisjes bepalen welke school voor hen het best geschikt is.

Als meisjes toestromen tot het programma garanderen wij hun opleiding tot en met het einddiploma. Dat kunnen we doen dankzij de jarenlange support van onze sponsors. Een meisje sponsoren is dan ook een meerjarenplan. Het is goed om je dat vooraf te realiseren.

€200,- per jaar

Literacy India School

Deze school is bestemd voor kinderen uit de laagste kasten. De lessen zijn in het Hindi. De school is niet door de overheid erkend en daarom is met dit einddiploma geen doorstroming mogelijk naar een HBO-opleiding of Universiteit.

€780,- per jaar

Rotary Public School

Goede school met veel extra faciliteiten. Leerlingen van deze school hebben een studiebeurs of ouders met een heel goed inkomen. De voertaal is Engels.

€360,- per jaar

St. Soldier School

Erkende basisschool. Deze basisschool sluit beter aan op de vervolgopleiding. Het wiskunde-niveau ligt hier hoger dan op de Literacy India School. Voertaal: Engels.

€1000,- per jaar

Yuva Health Care

Beroepsopleiding. Er zijn verschillende studierichtingen waar de meisjes uit kunnen kiezen: Healthcare, Hospitality, Banking.

Menu