Wereld Menstruatie Dag; omdat taboe nog bestaat

In onze westerse wereld is het geen taboe om over menstruatie te praten. Hoier liggen hele winkelschappen vol met vrouwelijke hygiëneproducten.

Dag om taboe menstruatie te doorbreken

Helaas is dat in veel andere landen anders. Daarom is er een World Menstruation Day, in het Nederlands vertaald Internationale Dag van de Vrouwelijke Hygiëne. Sinds in 2013 de Duitse non-profit organisatie WASH United het initiatief nam, is 28 mei uitgegroeid tot een dag waarop wereldwijd actie wordt gevoerd om taboes te doorbreken. Dat is hard nodig. Zeker in India

Wat doe je als je…

  • geen maandverband hebt, of geen geld daarvoor?
  • niet weet wat er elke maand in je lijf gebeurt?
  • menstruatie als onrein wordt gezien?
  • je niet naar school of werk kunt als je ongesteld bent?

Organisatie Het Naaiproject heeft hier een oplossing voor bedacht: een groep vrijwilligsters maakt de Days for Girls kit met als belangrijkste ondrdeel de DFG pad.

Duurzaam, doordacht en grondig getest

Een DfG pad is uitwasbaar, herbruikbaar en duurzaam en mooi. Het doordachte ontwerp wordt ondersteund door het laatste onderzoek rond hygiëne tijdens de menstruatie en 10 jaar aan feedback van meisjes en vrouwen over de hele wereld. Het is een duurzaam kwaliteitsproduct waar meisjes en vrouwen elke maand op kunnen rekenen, tot wel 3 jaar.

In 2020 hebben we een aantal kits kunnen uitdelen aan meisjes. Ze waren er superblij mee.

Wij hebben meer van deze kits ingekocht, omdat we graag alle meisjes zo’n kit willen geven. Dat kan niet zonder jou. Ze kosten € 15 per stuk. Na aankoop zorgen wij er voor dat de kits terecht komen bij de meisjes van onze Stichting.

 

Menu