Literacy India School

Indraani Singh begon met het opzetten van Literacy India School in 1996 om kansarme kinderen en vrouwen basisonderwijs te geven. Het is een charitatieve non-profit Organisatie. Literacy India staat voor Education, Empowerment en Employment.

Indraani Singh was de eerste vrouw die Captain op een Airbus A300 in India werd. In 1996 is zij  met 5 kinderen de Literacy India School gestart.

indraani

Ik heb Indraani een aantal jaar geleden ontmoet, toen de eerste 4 meisjes dankzij de toen nog Sits for Care Foundation naar de Literacy India School in Gurgaon gingen.

Momenteel gaan er 1400 kinderen naar de Literacy India School, waarvan 21 meisjes gesponsord worden door de Stichting Care For Girls Foundation. Literacy India School sluit volledig aan bij het doel van onze stichting, namelijk onderwijs geven aan kansarme meisjes en daarmee de toekomst voor deze meisjes en hun families te verbeteren.

De Stichting Care For Girls foundation is opgericht om de opleidingen voor de meisjes te kunnen betalen. Als een meisje de kans krijgt naar school te gaan wordt het onderwijs door de stichting gegarandeerd voor haar hele schoolperiode!

Hieronder Indraani voor de klas en Indraani met Sohit in overleg hoe ze het zo kunnen inroosteren dat kinderen met een extreme leerachterstand extra steunlessen kunnen krijgen. Sohit is de contactpersoon van Sits for women.

Indraani Literacy India School

Indraani Literacy India School

Diploma en vervolgsutdie

Een basisschool bestaat uit 10 klassen, daarna twee jaar voorbereidend onderwijs voor vervolgstudie. Deze twee jaar vervolgonderwijs ga je een richting zoeken met bijbehorende vakken.

LI heeft 10 klassen en is sinds 2 jaar begonnen met klas 11 en nu dit jaar met klas 12. De twee jaar voorbereiden onderwijs leiden ze op voor 1 richting. Vandaar dat het voor een aantal meisjes noodzakelijk werd om over te stappen naar een andere school voor klas 11 en 12.

Een school moet voldoen aan een aantal eisen om een erkend diploma uit te kunnen reiken waarmee de kinderen naar de universiteit kunnen gaan. De Literacy India School is een prima basisschool, maar voldoet niet aan deze eisen.

Schoolbus

Dankzij de Sits for Care Foundation kan een aantal meisjes  met de schoolbus tot de rand van de sloppenwijk waar ze door een van de vaders worden opgewacht. Een paar meisjes gaan met de fiets naar school.

Lesrooster

De  kinderen gaan zes keer per week naar school. Een schooldag duurt van 8.30 – 15.00 uur. Zaterdag zijn ze om 13.00 uur vrij. Zo ziet het lesrooster van de meiden er nu uit:

Lesrooster

Lesrooster

Maaltijden

De meeste kinderen eten ’s morgens en ’s avonds, als zij tenminste het geluk hebben dat er iets te eten is!

De kinderen van de Literacy school hebben geluk.  Elke dag krijgen zij een warme maaltijd dankzij een sponsor. Een aantal kinderen heeft een eigen lunchtrommeltje.

Menu