My favorite season


Column Sonam

I feel so excited and I wait for the mansoon season to come every year. I love this season because of juicy fruits. My favourite fruit is mango.

By returning from the school I love to play in the rain. After raining the environment becomes more beautiful. Trees got more green and when rain starts I love to take the smell of the soil. What I dont like one thing about the mansoon after rain if you go outside there is only and only mud on streets.

Mansoon is like a festival in india. From the day of mansoon start we celebrate it we go to the big temples of lord Shiva by warking. After the mansoon is over we brought holy water from the Ganga River and go to the temple and pour it to the shivling.

These are the things I love about the mansoon.

Vrije vertaling:

Elk jaar voel ik me opgewonden als het moessonseizoen weer in aantocht is. Ik hou van dit seizoen vanwege het sappige fruit. Mijn favoriete fruit is mango. Als ik dan thuis kom van school vind ik het heerlijk om in de regen te spelen. Na de regen wordt de omgeving mooier, de bomen worden groener. En als de regen begint vind ik het heerlijk om de geur van de grond op te snuiven. Wat ik niet leuk vind aan de moesson is dat als je na de regen naar buiten gaat je alleen modder en nog eens modder op straat ziet.

De moessontijs is een soort feest in India. We vieren dit door op de eerste dag van de moesson naar de grote tempel van Shiva te gaan. Als de moesson voorbij is brengen we heilig water uit de Ganga rivier naar de tempel en gieten dit over de shivling.

Dit zijn de dingen die ik leuk vind aan de moesson.

mango
Menu