Poetsles in India

Tijdens mijn bezoeken ga ik altijd langs bij de meisjes en hun familie. Zo ook bij de drie meisjes die gesponsord worden door tandartsenpraktijk Adding, waar Nynke werkt. Nynke is een vriendin van mij. Na mijn bezoek schreef ik haar een kort berichtje over de huidige situatie.  Ze reageerde er meteen op dat ze zo graag een keer mee zou gaan om zelf te kunnen zien hoe het met de meisjes gaat. Ze zou het zo graag allemaal met eigen ogen willen zien en beleven. 

Meteen begonnen mijn radertjes te werken. Als ze nu eens haar kennis en ervaring als mondhygiëniste  kon delen op de Literacy India School van de meisjes? Hoe mooi zou dat zijn? Daar zou iedereen wat aan hebben. Ik ben meteen naar school gegaan en heb mijn idee voorgelegd. Nou dat werd natuurlijk enthousiast ontvangen. Ook mijn vriendin vond het een goed idee. Maar dan de praktijk…..

Poetsles voor 700 kinderen : hoeveel tandenborstels en tandpasta is dat? 

actie tanden poetsen

Op deze school  zitten 700 kinderen. Dat is veel, heel veel. Hoe nu verder? Mijn vriendin benaderde nog twee collega’s om mee te gaan om te helpen: Caroline Wolters van tandartsenpraktijk Tandgaaf en Helene Eijkenboom werkzaam bij Tandartsenpraktijk P. Laurijsen. Ze zeiden meteen “ja”. 

Yes! Nu de volgende uitdaging: tandenborstels en tandpasta. Meenemen is geen optie. Alles wordt ingekocht in Gurgaon in India. Beter voor de economie daar. 

Het poetsteam

actie tanden poetsen

En deze gaat natuurlijk ook mee: de poetskrokodil!

actie tanden poetsen
Menu