Over Care for Girls

Een woord

Van de oprichter

” De meisjes geven wat ze leren ook weer door aan hun broertjes en zusjes. Zo heeft het hele gezin iets aan het onderwijs. Zo mooi om te zien.
En straks hebben ze een eigen inkomen. Daar wordt de hele community beter van. “

Veel liefs,
Margreeth

Onze visie

De Stichting Care for girls Foundation vindt dat alle meisjes recht hebben op onderwijs. 

Ook al heeft iedereen in India sinds 2009 recht op gratis onderwijs, weinig kinderen, zeker in de armste gebieden, volgen onderwijs.  Terwijl juist meisjes het verschil kunnen maken, als ze de kans krijgen naar school te gaan.
Wij vinden dat meisjes niet uitgehuwelijkt mogen worden.
Wij vinden dat meisjes veilig naar school moeten kunnen gaan.  

Het geven van een opleiding aan meisjes heeft in onze ogen een positief effect op de hele gemeenschap. 

Onze missie

De doelstelling van de stichting is om kansarme meisjes in India een gerichte toekomst te bieden door middel van scholing, educatie en persoonlijke ontwikkeling.
We denken hierbij ook aan medische zorg, ondersteuning bij het verkrijgen van de nodige papieren, schooluniformen, leren omgaan met zakgeld, zorg voor anderen en sociale vaardigheden.
Na het volgen van een basisopleiding en vervolgopleiding kunnen meisjes gericht kiezen voor een baan. Zo wordt de armoede spiraal doorbroken, uithuwelijking voorkomen en kunnen de meisjes op hun beurt iets betekenen voor hun omgeving.

Het belang van onderwijs

De meisjes zelf aan het woord

“I want to become an educated girl”! 

 

Medische zorg

Veel meisjes hebben oogproblemen. Een bril en medicijnen zijn duur. Wij zorgen er voor als dat kan. Dankzij eenmalige donaties kunnen we “luxe” artikelen aanschaffen zoals maandverband en shampoo! 

Schoolmaaltijden

De kinderen krijgen iedere dag een maaltijd. Dat is vaak de enige maaltijd die ze die dag krijgen. 

Bijles

De meisjes hebben vaak een enorme achterstand op het gebied van wiskunde en Engels. Daarom verzorgen we ook bijlessen.

Extra acties

Wij gaan 2 x per  jaar naar de tandarts. Veel meisjes zijn nog nooit bij de tandarts geweest. Wij hebben een actie ‘tandenpoetsen’ gehad, waarbij alle kinderen van de school werden voorzien van een tandenborstel, tandpasta en poetsinstructie. De meisjes zijn daarna ook allemaal naar de tandarts geweest voor een behandeling. In de winter van 2019 hebben we via een actie gezorgd voor dekens en jassen voor de meisjes.

 

Diverse studierichtingen

Op dit moment faciliteren we vervolgopleidingen in de volgende studierichtingen: Healthcare, Hospitality en Banking.

Stichting Care for Girls Foundation 

 

De naam: In 2015 is Sits for Care opgericht als onderdeel van Sits for women. Eind 2019 vonden we dat de naam Care for girls beter past bij wat we doen: namelijk CARE voor de meisjes in de breedste zin van het woord. Niet alleen educatie, maar ook zorg: medische zorg en persoonlijke behoeftes. Daarom hebben we besloten de naam Sits for Care te wijzigen in Stichting Care for girls Foundation. De statuten zijn in augustus 2020 aangepast.

Organisatiestructuur

 

Het team van de Stichting bestaat uit een bestuur en twee beleidsmedewerkers.
Voorzitter: Margreeth Kuipers
Penningmeester: Rob Adding
Secretaris: Robin Peereboom
Jan Meinema,  boekhouding

Help jij de meisjes aan een toekomst?

Op dit moment ondersteunt de Stichting Care for Girls Foundation 34 meisjes. Wij zijn compleet afhankelijk van donaties. Om een complete opleiding te kunnen garanderen met alle hulpmiddelen die daarvoor nodig zijn hebben we veel donaties nodig. Help je mee? We zijn heel blij met jaarlijkse donaties, maar ook met eenmalige bedragen.

Ik sponsor een meisjeIk doneer een bedrag